Hızlı Kargo
Availability: Hızlı Kargo

Kendine Ait Bir Oda

Kızıl Panda Klasikler Dizisi - 18

Yayınevi:
(5.00) - Yorum Yap

22.75

Sipariş verirsen en geç yarın kargoda!
Sipariş veren herkese sürpriz Hediye!

Stokta

Kitap Ayrıntısı
Boyutlar 12.5 × 19.5 cm
Yazar

Sayfa Sayısı

128

Cilt Tipi

Ciltsiz

Çevirmen

Ebru Türk

ISBN 9786257238083

Açıklama

Kendine Ait Bir Oda, kadın hareketinin öncülerinden sayılan Virginia Woolf’un belki de en yalın eseridir. Woolf’un 1928 yılında Cambridge Üniversitesi’nde yaptığı kadın hareketini destekleyici konuşmasının ardından şekillenen bu kitap, modern kadının edebiyat yolculuğu adına bir rehber niteliği taşır. Kadını, erkeği olduğundan iki kat büyük gösteren bir ayna olarak nitelendiren Woolf, elinizde tuttuğunuz bu kitapta asırlardır varoluş mücadelesi veren kadın için bir çıkış kapısı aralıyor: “ Para kazanın, kendinize ait ayrı bir oda ve boş zaman yaratın ve yazın, erkekler ne der diye düşünmeden yazın.”

Kızıl Panda Klasikler Dizisi – 18

Kendine Ait Bir Oda için 1 değerlendirme

  1. Kitap Yorumu

    “Kendine Ait Bir Oda” Virginia Woolf tarafından 1929 yılında yayınlanmış bir deneme kitabıdır. Kitap, Woolf’un feminist görüşlerini yansıtır ve kadınların toplumsal ve edebi hayatta yer alması için gerekli olan koşulları tartışır.

    Kitap, Woolf’un, Cambridge Üniversitesi’nin bir dizi kadın öğrenciye verdiği bir konuşmayı temel alır. Konuşmada, Woolf, kadınların edebi eserler yazmaları için gereken özgürlük, para ve zamanı elde etmek için ihtiyaç duyacakları koşullar hakkında konuşur. Bunun için kadınların, kendilerine ait bir odaları ve bütçeleri olması gerektiğini savunur.

    Woolf’un ele aldığı konular arasında, kadınların edebiyatta temsil edilmeleri, kadın yazarların tarihi ve toplumsal cinsiyet rollerinin yarattığı kısıtlamalar yer alır. Woolf, kadın yazarların, erkeklerin yazdığı eserlere eşit şekilde erişim sağlayabilmeleri gerektiğini savunur ve erkek egemen toplumun kadınları küçümseyen, yok sayan ve dışlayan tutumlarına karşı çıkar.

    “Kendine Ait Bir Oda”, feminist edebiyatın önemli eserlerinden biridir ve Woolf’un feminist düşüncelerinin en ünlü örneklerinden biridir. Kitap, kadınların edebi hayatta kendilerini ifade etmeleri için gereken koşulların tartışılmasına ve kadınların edebi eserler yazmalarına teşvik eder. Ayrıca, erkek egemen toplumun kadınların edebi eserlerine karşı tutumunu eleştirir ve kadınların toplumsal ve siyasi alanda eşitlikleri için mücadele etmeleri gerektiğini vurgular.

Değerlendirme yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir