Bayram Tatilinde Okunacak En İyi 10 Kitap - Kitabı Satın Al

Bayram Tatilinde Okunacak En İyi 10 Kitap

Bu bayram diğer bayramlardan biraz daha farklı geçecek, çoğumuz ailemizden, sevdiklerimizden uzakta olacağız. Birbirimizi telefon ile arayarak ve görüntülü konuşarak hasret gidermeye çalışacağımız bayram tatili boyunca evde sıkılmamak için yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri kitap okumak.

Evinizden dışarı adım atmanıza gerek kalmadan online alışveriş platformları üzerinde sipariş vereceğiniz ve elinizden bırakmayacağınız kitaplar ile bayram tatilini evde geçirmek hiçte zor olmayacak. İşte bayram tatilinde zevkle okuyabileceğiniz en iyi 10 kitap.

Gabriel Garcia Marquez: Kolera Günlerinde Aşk

Covid-19 salgını patlak verdiğinden bu yana, adının sürekli “Korona Günlerinde Aşk” olarak uyarlandığını duyduğunuz kitap Gabriel Garcia Marquez’in başyapıtlarından biridir. 19. Yüzyılın yerini 20. Yüzyıla bıraktığı dönemde, iç savaş ve koleranin pençesinde acı çeken fakir bir toplumda tutunmaya çalışan 51 yıllık bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Tam da böyle bir zamanda okunması gereken kitapların başında gelmektedir.

Albert Camus: Veba

Gündemden çok fazla uzaklaşmadan kendinizi Albert Camus’un benzersiz üslubuna bırakacağınız Veba kitabı da salgın süreci başladığından beri en çok konuşulan klasiklerden biri olmuştur. Veba sürecinde halkın yaşadıklarını bir doktorun gözünden yansıtan kitap, şu günlerde içinde bulunduğumuz büyük resmi görmemiz açısından önemli bir toplum eleştirisi sunmaktadır.

Peyami Safa: Yalnızız

Türk edebiyatının usta kalemlerinden olan Peyami Safa’nın son romanı Yalnızız, hayatımızın içine işleyen pek çok ikilemi ele alarak, Batı-Doğu, ruh-beden, birey-toplum zıtlıklarını incelemekte ve yalnız ruhlardan oluşan kalabalıkların usta bir portresini çizmektedir. Okurken elinizden bırakmak istemeyeceğiniz roman, sizi bambaşka dünyalara sürükleyecek. Türk edebiyatında belki de görmeye alışık olmadığınız kurgusu ve kurmacaları ile benzersiz bir okuma deneyimi yaşayacak, Peyami Safa’nın dehasına ve kalemine tekrar aşık olacaksınız.

Mina Urgan: Bir Dinozorun Gezileri

Bayram tatilini evde geçirirken, usta kalemlerden olan Mina Urgan’ın anılarında dünyayı ve Türkiye’yi dolaşmaya ne dersiniz? Çok satan Bir Dinozorun Anıları kitabının ardından kaleme aldığı Bir Dinozorun Gezileri kitabı ile de büyük beğeni toplayan yazarın gözünden nostaljik bir geziye çıkmak, evinizin koltuğunda usta dinozorun gözlerinden dünyayı tanımaktan daha iyi bir şey olamaz.

Andy Weir: Marslı

Birçoğumuzun yalnızlık duygusu ile baş başa kaldığı bir dönemden geçmekteyiz. Sosyal izolasyon çerçevesinde evdeyiz ve çoğumuzda evde yalnızız. Bu yalnızlık ve izolasyon duygusunun derinlemesine işlendiği kitapların başında şüphesiz Andy Weir’in Marslı kitabı gelmektedir. Kitap 2015 yılında filem uyarlanmış, baş rolünde de ünlü oyuncu Matt Damon oynamıştır. Mars’a çıktından sonra büyük bir kum fırtınasına yakalanan bir grup astronotun, ekip arkadaşlarından Mark’ın öldüğüne inanarak dünyaya dönmesi üzerine Mars’ta yalnız kalan Mark’ın yalnızlık ve izolasyon ile başa çıkışını güçlü bir dille ortaya koyan kitap kesinlikle bu dönemde okuma listenizin ilk sıralarında yer almalı.

Aldous Huxley: Cesur Yeni Dünya

Dünya edebiyatının bilimkurgu listelerinde en başı çekmeyi başaran kitaplardan biri olan Cesur Yeni Dünya, okuyucuyu bambaşka bir dünyaya götürürken, yaşadığımız toplumun tüm değerlerini ve hayata dair bildiğimiz her şeyi sorgulatacak niteliktedir. Londra Merkez Kuluçka ve Şartlandırma Merkezinde üretilen insanların, toplumsal istikrarı sağlayan uykuda eğitim yolu ile şartlanmaları ve daha pek çok konuyu ele alan kitap sürekli okunabilecek ve her okunuşta yepyeni sorular sorulacak bir bilimkurgu romanıdır.

Ernest Hemingway: Yaşlı Adam ve Deniz (İhtiyar Balıkçı)

Dünyanın dört bir yanında kendini serüvenden serüvene atan Ernest Hemingway, fırtınalarla dolu hayatına yön veren karakterini, bu romanı ile özetlemiş gibidir. Yazar, sert, amansız ancak bir o kadar da dokunaklı yazgıyı, ihtiyar bir balıkçının okyanusta geçen birkaç günü ile özdeşleyerek yalın, yoğun ve çarpıcı bir başyapıt ortaya koymuş. İlk yayınlandığından bu yana tüm ülkelerde ilgiyle okunan Yaşlı Adam ve Deniz (İhtiyar Balıkçı) yazarın Nobel ödülü kazanmasında birinci etken sayılmaktadır.

Jose Saramago: Körlük

Ürkütücü bir roman olan Körlük, beklenmedik bir felaketi yaşayan toplumun nasıl çöktüğünün, nasıl bencilleştiğinin ve değer yargılarını nasıl yitirdiğinin hikayesidir. Konusunun ürkütücü olmasına rağmen olağanüstü bir şiirsellikle anlatılmıştır. Usta yazarın belki de en etkileyici yapıtı diyebiliriz. Adı bilinmeyen bir ülkenin adı bilinmeyen bir kentinde, arabasının direksiyonda yeşil ışığın yanmasını bekleyen bir adamın kör olması ile körlük salgını bütün kente, hatta tüm ülkeye yayılır. Jose Saramago’nun eşsiz gözlem gücü ile betimlediği bu kaotik dünya, insanın karanlık yüzünün simgesidir.

Stefan Zweig: Ay Işığı Sokağı

Stefan Zweig Ay Işığı Sokağı romanında insanı insanlıktan çıkaran en uç noktalara sürükleyen, deneyimlerin izini sürerken, okuru da şiirsel anlatım ve sürekli yükselen bir ritimle, ister istemez karakterlerin ruh çalkantılarının içine çekmektedir. Kitap aynı zamanda bayram tatilinde keyifle okuyacağınız bir roman olma özelliği taşımaktadır.

Wolfang Schorlau: Koruyan El

Siyasi polisiye ustası olan Schorlau, Almanya devletinin gizli servisleri ve Neonaziler arasındaki derin ilişkilere dair ürpertici şüphelerinin izlerini sürmektedir. Almanya’da 2000-2006 yılları arasında biri Yunanistan, sekizi Türkiye kökenli dokuz göçmen öldürülür. Wolfgang Schorlau, romanında da gerçek bir siyasi polisiye vakanın peşine takılmaktadır. Nasyonal Sosyalist Yeraltı soruşturmasında resmen uzman sıfatı ile görüşüne başvurulmasına yol açacak kadar ciddiyetle, derinlemesine, titizce bir şebekenin varlığını ortaya koymaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir