En Çok Okunan Polisiye Romanları - Kitabı Satın Al

En Çok Okunan Polisiye Romanları

Polisiye kitaplar genellikle herkesin sevmediği ancak meraklılarının da bağımlısı olduğu türlerdir. İçerisinde gizem, suç, cinayet, seri katillerin ve şüphelerin olduğu polisiye türündeki kitaplar oyucuyu kendine hapsetmeyi başarıyor.

Sizler için hazırladığımız bu yazıda en çok okunan polisiye kitaplarını görerek ne kadar geniş yelpazede olduklarını anlayacaksınız. Dilerseniz merak ve heyecandan hoşlanan, olayları çözümlemekten hoşlanan okuyucuların ilgisini çekecek en çok okunan ve en iyi polisiye romanları listemize geçelim.

1.Adam Fawer – Olasılıksız

2005 yılında Adam Fawer tarafından yayınlanan Olasılıksız, bilim-kurgu tarzında yazılmış ve son zamanların en çok okunan polisiye romanları arasında yer almayı başarmıştır. Kitabın daha ilk satırlarında sıra dışı bir kurgu olduğunu anlayacak olaylar arasındaki geçişlerden yorulacak olsanız da, ilgin konusundan dolayı kitabı elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. En iyi roman dallarında da birçok ödüle sahip olan eser, mutlaka okunmaya değer. Adam Fawer, olayları okuyucuya anlatma işini harika bir şekilde yapmıştır. En ince ayrıntılara kadar paylaşması ile, okuyucunun olayı kendi yaşıyormuş gibi hissetmesini sağlıyor. Eğer polisiye severler arasındaysanız, Olasılıksız’ı okunacaklar listenize kesinlikle eklemelisiniz.

2. Dan Brrown – Da Vinci Şifresi

İlk basımı 2003 olan Da Vinci Şifresi, polisiye olmasının yanı sıra edebi değeri de yüksek bir kitaptır. Dan Brown tarafından kaleme alınan eser, yayınlandığı andan itibaren büyük yankı uyandırmıştır. Maceranın, merakın ve gizemin doruk noktada olduğu eserde, Hıristiyanlık dini ve sanat tarihi açısından da birçok bilgi içermektedir. Tartışmaya açık olan bu bilgiler sayesinde popülaritesini daha da arttıran Da Vinci Şifresi, olağanüstü bir kurgu ile yazılmış her sayfasında kendiniz yeni bir şeyler öğrenme ve sürekli araştırma yaparken bulacaksınız.

3. Ahmet Ümit – Bab-ı Esrar

Polisiye tarzında roman yazan en başarılı Türk yazarlarımızdan biri olan Ahmet Ümit’in Bab-ı Esrar gibi diğer romanları da, okuyucuyu aksiyonun ve maceranın kucağına bırakmaktadır. 2008 yılında yayınlanan kitap herkes tarafından sevilmiş ve olumlu eleştiriler almıştır. Kitap yüzyıllardır açıklanamayan ve çözüme ulaşamayan bir cinayeti ele almakta, aynı zamanda da din ve aşk konularına da değinmektedir. Kalemi kusursuz olan yazar, Şems ve Mevlana hakkında öğretici bilgileri de paylaşmıştır.

4. Agatha Christie – Roger Ackroyd Cinayeti

İngiliz polisiye edebiyatının en önemli yazarlarından birisi olan Agatha Christie, dedektif Harcule Poirot karakterinin yaratıcısıdır. Kaleme almış olduğu 80’e yakın dedektif romanı ve sahnelenen tiyatro oyunları ile üne kavuşan Agatha Christie, Roger Ackroyd Cinayeti adlı eseri ile çok satanlar listesinde yerini korumayı başarmıştır. Polisiye romanlar arasında ilk 100 eserin içerisinde yer alan Roger Ackroyd Cinayeti, pek çok dalda ödül kazanmıştır.

5. Sir Arthur Conan Doyle – Akıl Oyunlarının Gölgesinde – Sherlock Holmes

Sir Arthur Conan Dayle’nin yaratmış olduğu karakter olan Sherlock Holmes, polisiye ve dedektif kitaplarının en çok okunan ve en bilinenidir. İlk olarak kitabın kahramanı Sherlock Holmes hakkında kısa bir bilgi verelim. Yazarın hayal ürünü olarak oluşturmuş olduğu Sherlock Holmes, ince ayrıntıları dahi ipucu olarak değerlendiren, olayların neredeyse tamamını çözümleyen, oldukça zeki bir dedektiftir. Yazar bir seri olarak kaleme aldığı Sherlock Holmes, kitaplarının neredeyse hepsinde ayrı bir hikayeye ve maceraya yer vermektedir. Akıl Oyunlarının Gölgesinde eseri ise 12 hikayeden oluşmaktadır. Ayrıca yazarın en çok okunan kitapları arasında yer aldığından kitabı bir solukta bitireceğinizden emin olabilirsiniz.

6. John Verdon – Aklından Bir Sayı Tut

2010 yılında yayımlanan bu kitap kusursuz bir polisiye romanıdır. Her sayfasında merakınızın arttığını ve okuyucuya tahmin edilmez bir gerilim yarattığını hissedeceksiniz. Kitabın son sayfaya kadar soluksuz bir şekilde okunacağını belirtmek isteriz. Hikayede yer alan kahramanların güzel bir şekilde ele alındıkları, katilin ise son sayfalara kadar açıklanmadığı eserde, betimlemelere de yer verilmiştir. Kendine has tarzı olan Verdon, cinayetleri çözerken katilin iç dünyasından da kesitler sunmaktadır.

7. Fyodor Mihayloviç Dostoyevski – Suç ve Ceza

Dünya edebiyatının en önemli yazarlarından birisi olan Fyodor Mihayloviç Dostoyevski, edebiyat dünyasına en çok etkileyen ve en çok okunan yazarlar arasında yer almıştır. 20. Yüzyıl düşünürlerinin fikirlerini derinden etkileyen Dostoyevski, Suç ve Ceza adlı eseri yazarın olgunluk döneminin en büyük eseri olarak kabul edilmektedir. Yazımı beş yıl süren Suç ve Ceza eseri, yayınlandığı ilk günden itibaren her dönemde çok satanlar arasında yerini korumayı başarmıştır.

8. Agatha Christie – Doğu Ekspresinde Cinayet

Polisiye edebiyatında başka bir yere sahip olan bir diğer yazarımız ise Agatha Christie’dir. Eserde Sherlock Holmes benzeri bir dedektif burada da karşımıza çıkmaktadır. Ünlü dedektif Hercule Poirot karakterinin yaratıcısı olan Christie, Mary Westmacott takma adını kullanarak aşk kitapları da kaleme almıştır. Polisiye romanları arasında yer alan Doğu Ekspresinde Cinayet, kitabı da mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yer almaktadır.

9. Tess Gerritsen – Çırak

Çırak yazarın 2002 yılında yayınlanan eseridir. Rizzoli & Isles serisinin ikinci kitabı olan eserin dili oldukça yalın ve anlaşılır, konusu gereği ise heyecanın tavan yapacağı bir kitaptır. Asıl mesleği doktorluk olan yazar Tess Gerritsen, kariyer hayatındaki birikimlerini de kitabında konuşturmuştur. Polisiye tarzındaki hikayeye, cesetlerin geçtiği bölümde tıbbi bilgiler de eklenince, nefeslerin tutulacağı bir yapıt ortaya çıkmıştır.

10. Dan Brown – Melekler ve Şeytanlar

Listemize yine bir Dan Brown, romanı ile başlamıştır. Şimdi ise usta yazarın 2000 yılında yayımlanan Melekler ve Şeytanlar adlı polisiye kitabına yer verdik. Harika bir çalışmanın ürünü olan eserde aksiyonun ve gizemin yanı sıra, din, fizik, felsefe ve bilim gibi konular da yer almaktadır. İlk başlarda konuya hakim olmakta ve odaklanmakta zorlansanız da ilerleyen sayfalarda başınızı kitaptan kaldırmak istemeyeceksiniz. Kurgunun ve karakterlerin zekice harmanlanıp, olayların muhteşem bir şekilde örüldüğü kitapta İlluminate kavramına da değinilmiştir.

11. Ahmet Ümit – Sultanı Öldürmek

Listemize Ahmet Ümit’in bir başka kitabı ile devam edelim. 2012 yılında yayımlana Sultanı Öldürmek kitabı aşk ve tarih konularını da ele alan bir polisiye romanıdır. İstanbul fethi, Fatih Sultan Mehmet’in hayatı ve bir aşk için adanan koca bir ömür yer almaktadır kitapta. Yıllar süren bu aşk öyküsü, polisiye kurgusu ile çok güzel bir şekilde harmanlanmış ki yazarın yeteneğine ve zekasına hayran kalacaksınız. Sürpriz sonları sevenler için yazarımız, yine katil hakkında son sayfalara kadar bilgi vermemektedir.

12. Maurice Leblanc – Arsen Lupen: Kibar Hırsız

Fransız öykü ve roman yazarı Maurice Leblanc, Arsen Lüpen karakterinin yaratıcısı olarak adını duyurmuş ve dünya genelinde büyük üne kavuşmuştur. Hukuk eğitimi alan Maurice Leblanc, kaleme aldığı eseri Arsen Lupen: Kibar Hırsız ile polisiye roman kategorisinde ilk sıralarda yer almıştır. Beyaz perdeye uyarlanan Arsen Lupen: Kibar Hırsız eseri izleyicileri tarafından büyük beğeni toplamıştır. Ayrıca çok satanlar arasında yer alan Arsen Lupen: Kibar Hırsız eseri Türk edebiyatı dünyasında da önemli pek çok yazarı etkilemiştir.

13. Ken Grimwood – Sil Baştan

İlk basımı 1987 yılında olan Sil Baştan, polisiye türünde bir eser olmasına rağmen, 1988 yılında Dünya Fantezi En İyi Roman Ödülüne layık görülmüştür. Beyaz perdeye de uyarlanan kitap sürükleyici ve akıcı bir anlatıma sahip olduğundan okurken kendi hayatınızı sorgulamanıza neden olmaktadır. Bir bakıma okuyucuya ayna tutan ve bir çırpıda okuyacağınız eserde sıra dışı bir hikaye sizi beklemektedir.

14. Edgar Allan Poe – Morgue Sokağı Cinayeti

Ünlü edebiyat eleştirmeni ve Amerikan edebiyatında romantizm akımının önemli isimlerinden birisi olan Edgar Allan Poe, kaleme aldığı polisiye ve bilim kurgu eserleri ile büyük üne kavuşmuştur. Morgue Sokağı Cinayeti eserinin yazarı olan Edgar Allan Poe, polisiye roman türünde ilk dedektiflik öyküsü olarak kabul edilmiştir. Yayınlandığı dönemde ve her dönemde okurları tarafından büyük ilgi gören Morgue Sokağı Cinayeti eseri, Paris’te vahşice öldürülen iki kadın cinayetini perde arkasını aralamaya çalışan C. Auguste Dupin’in maceralarını anlatmaktadır.

15. Paula Hawkins – Trendeki Kız

Toplam 360 sayfadan oluşan Trendeki Kız, yine katilin son sayfaya kadar bilinmediği hatta tahmin etmekte dahi zorlanacağınız bir eserdir. Kitabın türüne psikolojik polisiye diyebiliriz. Keyifle ve heyecanla okunan kitap, en iyi polisiye romanları arasında yer almaktadır. Polisiye türünde romanlar seven maceraperest ruhlu okuyucularımız için hazırladığımız bir kitap listesinin sonuna geldik. Aksiyon, polisiye ve gerilim tarzında yazılmış en iyi romanların olduğu listemiz umarız işinize yarayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir