Modern Dünya Klasikleri

En çok satan ve en çok okunan modern dünya klasikleri hangileridir? Modern dünya klasikleri okuma sırası nedir? Okumaya nereden başlamalıyım? Sizin için en iyi modern dünya klasiklerini bir araya getirdik. Tüm zamanların en çok okunan modern dünya klasikleri listesi ve modern dünya klasikleri setleri burada!

Modern Klasikler Dizisi Kitap Listesi

Modern dünya klasikleri, dünya klasiklerinden farklı olarak daha çok yirminci yüzyılda ortaya çıkmış olan romanları kapsamaktadır. Genel olarak bir esere “Klasik” unvanını vermek için, okuyucuya her defasında yeni aralıklar gösterebilen, yazıldığı dönemin özellikle de sosyal ruhunu içeren unsurlara dikkat etmektedir. Bu nedenle 20. Asır önemli bir çağ olduğundan bu devirde yazılan romanlara da “modern klasikler” denmektedir.

Modern dünya klasikleri listesi içinde, Stefan Zweig, Franz Kafka, Jack London, Joseph Conrad, William Golding, Miguel de Unamuno, John Dos Passos, Carson McCullers, Maksim Gorki, Henry James, Lou Andreas-Salome gibi başlıca yazarların eserleri bulunmaktadır. Modern klasik kitaplar en çok sevdiğiniz yazarların başyapıtlarını tek bir kategori altında toplamaktadır.

Kaliteli baskıları sayesinde okuma kolaylığı yaratan modern dünya klasikleri, dayanıklı kapakları ile de kondisyonlarını korumaktadır. Ülkemizde ve yurt dışında sıklıkla çok satanlar arasına girmeyi başaran en iyi modern dünya klasikleri, edebiyat dünyasında edindikleri sağlam konumlar ile her yıl binlerce okurun başucu kitapları arasında yer alıyor.

Modern Dünya Klasikleri Nelerdir?

Dünyanın farklı noktalarından çıkan binlerce eser modern klasikler arasına girmeyi başarmıştır. Modern klasiklerin yanı sıra yüzyılları aşan geçmişleri ile zamanın yıpratıcı etkisine karşı koymayı başaran roman ve öyküler de klasik unvanını kazanmayı hak etmiştir.

Modern klasiklerden okunması gereken kitaplar, Türkçeye çevrilerek dilimize de kazandırılmıştır. Birçok filme, operaya ve tiyatroya konu olan klasikler, diğer kitaplar ile de adlarından söz ettirerek önemlerini göstermeyi başarıyor. En çok satan dünya klasiklerine ait diziler hazırlayan yayınevleri bunu dönemlere, yüzyıllara ya da ülke edebiyatlarına göre kategorilendirerek okuyuculara sunuyor. Bu sayede tür, yazar, ülke gibi açılardan yaklaşarak istediğiniz klasiği uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Hangi Modern Klasikler Okunmalı?

Her okuyucunun farklı beğenileri ve okuma zevkleri olmaktadır. Bu nedenle modern dünya klasikleri listelerini inceleyerek beğendiğiniz eserleri öncelikle sipariş edebilirsiniz. Stefan Zweig, Franz Kafka, Anton Pavloviç Çehov, Jules Verne, Jack london, Halil Cibran gibi favori yazarlarınız varsa bu yazarların külliyatlarını okuyarak modern klasikler arasında yolculuğa çıkmaya başlayabilirsiniz.

Önceki eserlerin sonraki yapıtları etkileyebildiği düşünülerek yazım tarihi daha eski olan kitapları da ilk olarak okumaya başlayabilirsiniz. Kendinize sağlam bir edebiyat temeli kazandırmak için en çok okunan modern dünya klasikleri dizisine girmeyi başaran eserleri okuyarak önemli roman karakterlerini yakından tanıyabilirsiniz.

Farklı Aydınlanmalar Yaşayacağınız Modern Klasikler

Modern dünya klasikleri denildiğinde akla gelen yazarların başında Jack London gelmektedir. Yazar büyük kitle hareketlerinin, işçi ayaklanmalarının yaşandığı sancılı bir dönemde ortaya çıkmış ve bu atmosferi de eserlerine yansıtmayı başarmıştır. Jack London’un en meşhur eserlerinden biri de Demir Ökçe ilk defa 1907 yılında yayımlanan toplumsal bir romandır.

Satranç’ın yazarı olan Stefan Zweid, 20. Yüzyılın umutsuz aydınlarının başında gelmektedir. Yazarın gördüğü iki dünya savaşı, harbin insanları nasıl etkilediği, Batı’daki aydınlanmacı görüşlerin savaşların altında nasıl ezildiğini daha fazla kabullenmeyen Zweig, yaşamını sonlandırır. Modern dünya klasiklerine beş öyküyü içeren Ay Işığı Sokağı’nı kazandıran yazarın bu romanı ilk defa 1922 yılında basılmıştır.

Modern klasikler arasında yer alan diğer bir yazar ise ünlü Rus güldürü yazarı ve mizahçı Arkadiy Averçenko olmuştur. Yazarın klasikler arasında yer alan kitabı Bir Safdilin Hatıra Defteri, Rus göçmen olarak İstanbul’daki ve sonra da Prag’daki günlerini anlatmaktadır.

Türk okuyucusunun da ilgisini çeken, Otomatik Portakal da modern dünya klasikleri arasında yerini almayı başarmıştır. 1959 yılında tümör teşhisi konarak 1 yıldan az ömrü kaldığını öğrenen Anthony Burgess kendisinden sonra eşi rahat etsin diye bir yılda beş eser meydana getirir. Yazar Otomatik Portakal’ı da öyle bir ruh halinde yazmıştır.

Nobel Edebiyat ve Pulitzer Kurgu Ödülü’nün sahibi olan John Steinbeck’in modern dünya klasikleri arasında giren romanı Gazap Üzümleri ise 1939 yılında basılmış ve tüm camiayı sarsmıştır. Gazap Üzümleri kapitalizmin eleştirisinin yapıldığı en yakın tarihli ve başarılı romanlardan biridir.

En çok okunan modern dünya klasikleri arasında girmeyi başaran William Golding’in Nobel Edebiyat Ödüllü eseri Görünür Karanlık, iyi ile kötü, güzel ile çirkinin savaşını hiçbir çağda, dönemde bitmeyeceğinin ve bu çarpışmanın modern dünyadaki görünür yüzlerini ele almaktadır.

Modern dünya klasikleri arasına girmeyi başaran ve adından sıkça söz ettiren Lübnan asıllı ressam, şair ve filozof Halil Cibran, insanı derinlemesine incelemiş ve bunu yazıya muhteşem bir şekilde aktarmış bir isimdir.

Modern dünya klasikleri arasında yer alan birçok modern klasik serisi, modern dünya klasikleri, modern dünya klasikleri listesi ve modern klasik kitaplar ile kendinize sağlam bir edebiyat temeli kazandıra bilirsiniz. İşledikleri konulara göre de farklılaşan romanlar psikolojik tahlillere ya da olaylara ağırlık vererek konularını anlatmaktadır.

Sürükleyici eserleri ya da derin analizler yapan en uygun modern dünya klasiklerini zevkinize göre seçip okuyabilirsiniz. İndirimli modern dünya klasikleri arasında birçok yazarın belki de hiç okumadığınız eserlerini de bulabileceğiniz kategoride yer alan önemli yapıtlar sınavlarda, filmlerde, haberlerde ve hayatın her alanında karşınıza farklı şekillerde çıkabilir. Bu eserlere yalpan referansları kavramak için birer başucu eseri haline dönüşen klasikleri okuyabilirsiniz.