En Çok Okunan 15 Tarihi Roman - Kitabı Satın Al

En Çok Okunan 15 Tarihi Roman

Tarihi roman okumayı sevenler için hazırladığımız en çok okunan 15 tarihi roman listemizde sizlerde sürükleyici tarihi romanlarla tanışabilirsiniz. Listemizde yer alan tarihi romanlar genellikle başladığı gibi biten hikayelerden hoşlananlar ve içinde tarihsel izler olan eserleri arayanlara yardımcı olacaktır. Yayımlandıkları tarihten itibaren günümüze kadar en çok okunan tarihi romanlar işledikleri konulardan dolayı kitapseverler tarafından ilgiyle karşılanmıştır.

En çok okunan tarihi roman okuma listemizde Türk yazarların da eserleri yer almaktadır. Sizin için hazırladığımız tarihi roman listemizde tarihini merak eden ve öğrenmek isteyenler için özel olarak derlediğimiz en çok okunan tarihi romanları sıraladık. Tarihi roman dendiğinde akla ilk gelen eserlerden biri olan kitaplarla bu listemizde buluşabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız en çok okunan ve en çok satan 15 tarihi roman listesi.

Amin Maalouf: Semerkant

Amin Maalouf tarafından kaleme alınan eser ilk defa 1988 yılında yayımlanmıştır. En çok okunan tarihi romanlar arasında yerini almayı başaran Semerkant içinde kocaman tarih yatan bir kitaptır. Okumaya başladığınız andan itibaren kendinizi gerçek bir tarihi masal dünyasında hissedeceğiniz romanda devlet işleri, önemli isimler ve rubailer yer almaktadır. Kitap iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde sizleri Ömer Hayyam ve Rubaileri karşılarken, ikinci bölümünde de bir Amerikan vatandaşının Rubaiyya’ı bulmak adına içine girmiş olduğu İran siyaseti karşılamaktadır.

Hüseyin Nihal Atsız: Bozkurtlar

Edebiyat dünyasının klasikleri arasında yer almış ölümsüz eserlerden biri olan Bozkurtlar, Bozkurtların Ölümü ile Bozkurtlar Diriliyor adlı eserlerin tek kitapta basıldığı eserdir. Tarihi romanlar arasında girmeyi başaran eser Göktürklerin çökme aşamasında oldukları dönemi anlatarak başlamaktadır. Okunması oldukça kolay ve zevkli olan roman tarihi gerçekleri yansıtmakta ve Bozkurtları bağımsızlıklarını kazanmaları ile son bulmaktadır.

Orhan Pamuk: Benim Adım Kırmızı

Benim Adım Kırmızı, Orhan Pamuk’un dünya genelinde en çok satan eseridir. Tarihi roman olma özelliği taşıyan kitapta İstanbul hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Kitabın diğer bir teması ise Doğu Batı kıyaslamaları ile Batılılaşma sorunlarıdır. Eserde Doğulu nakkaşlarla Batılı ressamların eserleri incelenmektedir.

Carlos Ruiz Zafon: Rüzgarın Gölgesi

Gizemli yapısı ile dikkat çekmeyi başaran tarihi roman Rüzgarın Gölgesi, bir çocuğun gizli kalmış gölgeler ile sırlar arasındaki maceraları anlatmaktadır. Kitabın konusu ise savaştan yeni çıkan küçük bir çocuğun annesinin yüzünü hatırlamazken babasının himayesinde yaşamını sürdürme mücadelesini anlatmaktadır.

Kemal Tahir: Devlet Ana

Kemal Tahir’in en çok bilinen romanı olma özelliği taşıyan Devlet Ana, Osmanlı Devletinin kuruluş dönemini, insanların güçlü ve adaletli bir devlete duydukları ihtiyaçlara ve yaşamlarına yakından tanıklık etmenizi sağlayan ve en çok okunan tarihi romanlardan biridir. Beylikten Devlete geçiş sürecinin anlatıldığı romanda dönemin sosyal ve siyasi olaylarını da öğreneceksiniz. Kitabı okumaya başladığınız andan itibaren roman kahramanlarının fedakarlıklarını okudukça hüzünleneceksiniz.

Tarık Buğra: Osmancık

1973 yılında Cumhuriyet dönemi yazarlarından olan Tarık Buğra tarafından yayımlanan Osmancık adlı eser Osmanlı Devletinin kuruluşunu anlatmaktadır. Tarihe ışık tutan ve bilmediklerinizi öğrenmenizi sağlayan kitap ilk olarak Osman Gazi’nin dedesinden almış olduğu öğüt ile başlamaktadır. Tarihi romanlar arasında yer alan eserin içeriğinde ise din, vatan, aşk ve dostluk gibi kavramlar yer almaktadır.

Vladimir Bartol: Fedailerin Kalesi Alamut

Eskimeyen tarihi kitaplar arasında yerini alan Fedailerin Kalesi Alamut okuyucuyu Hasan Sabbah’ın müthiş zekası ile karşılayacak. Kitap içerdiği tarihi bilgiler, kurgu ve felsefi konulara yönelmesi ile eşsiz bir eser olma özelliği taşımaktadır. Sivri zekası karşısında hayran kalacağınız Hasan Sabbah’ın kendini Peygamber olarak ilan etmesi kitabı daha çok ilgi çekici hale getirmektedir. Kitabı okuduğunuzda ya da bitirdiğinizde içinizde birçok konuyu araştırma isteği uyanacaktır.

İskender Pala: Şah ve Sultan

2010 yılında yayımlanan Şah ve Sultan adlı kitap Osmanlı’nın padişahlarından Yavuz Sultan Selim ve Şah İsmail arasında geçen rekabeti anlatmaktadır. İskender Pala, kitabında okuyuculara tarihten bilgi verirken aynı zamanda da masal aleminde yolculuğa çıkartmaktadır.

Ayşe Kulin: Veda

Veda isimli tarihi roman 2007 yılında yayımlanmıştır. Ayşe Kulin tarafından kaleme alınan eser hüzün ve acı dolu satırlar içermektedir. Osmanlı’nın çöküş döneminde halkın yaşamış olduğu acı ve çaresizlikle geçen günleri okuyucuya oluşturan eserde aynı zamanda aşk, hüzün ve hayal kırıklıkları da yer almaktadır.

Markus Zusak: Kitap Hırsızı

Tarihi roman olarak bilinen eser Kitap Hırsızı biraz daha modern dönemi konu almaktadır. Romanda ikinci dünya savaşı gibi tarihin yıkıcı savaşlarından birinin yaşandığı dönemi anlatmaktadır. Kitap Hırsızı adlı eser küçük yaşlardaki bir kızın büyük travmalara göğüs germek zorunda kaldığı bir hikayedir. Kitabı diğer kitaplarda ayıran en büyük özelliği ise içinde çok fazla detayın olması ve bu detayların hepsinin hikayede belirli önemleri vardır. okurken hafızaları zorlayacak tarihi roman arayanların okuması gereken bir romandır.

Margaret Mitchell: Rüzgar Gibi Geçti

En çok okunan tarihi romanlar arasında yer alsa da asla unutulmayan aşk romanları arasında da kendine yer bulan Rüzgar Gibi Geçti adlı eser, Amerikan iç Savaşı döneminde geçen aşk hikayesini anlatmaktadır. Kitap aynı zamanda bir filme de uyarlanmıştır. Kitapta hikayeler karakterlerin üzerinden ilerlediğinden duygu ve düşünceleri anlamak için boşluklardan yararlanarak okumanızı tavsiye ederiz.

Turgut Özakman: Şu Çılgın Türkler

2005 yılında yayımlanan kitap Şu Çılgın Türkler belgesel tarzında bir romandır. Tarihi romanlar arasında yer alan kitap Türklerin mücadelesini verdikleri İstiklal Savaşı üzerine yazılmış gerçek bir destan olma özelliğini taşımaktadır. Bu vatanın nasıl kazanıldığını anlatan eser mutlaka herkes tarafından okunmalıdır. Eser üzerinde yaşadığımız toprakların ve dalgalanan bayrağın kıymetini bilmemizi sağlamaktadır.

Ahmet Ümit: Sis ve Gece

Polisiye romanların usta yazarlarından olan Ahmet Ümit’in 1996 yılında yayımlanan romanı Sis ve Gece aynı zamanda 2007 yılında sinemaya uyarlanmış polisiye romanıdır. Kitap Yunanistan’da yayımlanmış ve yabancı dile çevrilen ile Türk polisiye roman özelliğine sahiptir. Romanda Sedat adındaki bir polisin başından geçen olaylar anlatılmaktadır.

Buket Uzuner: Uzun Beyaz Bulut Gelibolu

Yazarın son romanı olma özelliğini taşıyan Uzun Beyaz Bulut Gelibolu kitabı ayrıntıların ötesinde milliyetçilik, yurtseverlik, emperyalizm gibi kavramlar sorgulanmaktadır. Buket Uzuner romanında 85 yıllık sırrı kötülükler ve düşmanlıkların nasıl bir araya geldiklerini tarihin birleştirici gücünden yararlanarak ortaya çıkartmıştır. Kitap Yeni Zelandalı genç bir kız ile Çanakkale Milli Parkında bastonu ile dolaşan Türk Nine’nin seksen beş yıllık sırrını anlatmakta ve seçimlerimizin sonucunda yaşadığımız gerçeği gözler önüne sermektedir.

Hüseyin Nihal Atsız: Deli Kurt

1958 yılında yayımlanan eser Deli Kurt kendine has tarzı olan Hüseyin Nihal Atsız tarafından kaleme alınmış Osmanlı’nın meşhur taht kavgaları hakkında kesitlerin olduğu bir romandır ve aynı zamanda da güzel bir aşk hikayesi anlatılmaktadır. Tarihi romanlar arasında en çok okunan kitaplardan biri olan Deli Kurt’u okuduğunuzda tarihin tozlu sayfalarında kısa bir yolculuğa çıkacak ve o dönemde yaşadığınızı hissedeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir