Availability: 1-4 İş Gününde Kargo

1984

Kızıl Panda Klasikler Dizisi - 72

Yazar: George Orwell
Yayınevi:
(5.00) - Yorum Yap

39.00

Tahmini Kargoya Teslim: 1-4 gün içinde
Sipariş veren herkese sürpriz Hediye!

Stokta yok

Kitap Ayrıntısı
Boyutlar 12.5 × 19.5 cm
Yazar

Sayfa Sayısı

352

Cilt Tipi

Ciltsiz

Çevirmen

İsmail Akman

ISBN 9786257238472

Açıklama

Yıl 1984. Alternatif bir geçmişte dünyanın büyük bölümü hayatın her alanına hükmeden, bireyler üzerinde sınırsız güce sahip, her anını gözetleyen, geçmişi yeniden yazan, tarihe baştan sona istediği biçimde şekil veren, bireylerin sadece davranışlarını değil düşüncelerini de kontrol eden süper devletler tarafından yönetilmektedir. Kahramanımız Winston Smith, Okyanusya adlı yeni bir süper devletin bir zamanlar Britanya adıyla bilinen, ama artık Uçakpisti Bir olarak adlandırılan vilayetinde yaşayan bir Hakikat Bakanlığı çalışanıdır. Orwell’ın distopik toplumsal bilim kurgu türündeki bu eseri totalitaryenizm, mutlak kitle gözetimi, bireylerin davranışlarının baskıcı metotlarla düzenlenmesi gibi temalar üzerinden devlet-birey ilişkisini inceliyor, ortaya attığı kavramlarla onlarca yıl sonrasında dahi siyasi terminolojiye şekil veriyor.

Kızıl Panda Klasikler Dizisi – 72

1984 için 1 değerlendirme

  1. Kitap Yorumu (doğrulanmış kullanıcı)

    “1984”, George Orwell tarafından yazılan ve 1949 yılında yayınlanan bir distopya romanıdır. Roman, totaliter bir rejim altında yaşayan bir karakter olan Winston Smith’in hikayesini anlatır.

    Winston, Oceania adlı ülkede yaşamaktadır ve Parti adlı bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Hükümet, her yönüyle insanların yaşamlarını kontrol etmektedir. Teknolojinin kullanımıyla, insanların özel yaşamları dahil her yönüyle takip edilmekte, düşünceleri ve davranışları kontrol altında tutulmaktadır.

    Winston, hükümetin baskıcı politikalarına karşı gelir ve özgürlüğüne sahip çıkmaya çalışır. Ancak bu, hükümetin baskısı altında yaşayan bir birey olarak çok zordur. Roman, insan özgürlüğü ve bireysel haklar konularında önemli bir eleştiri getirir.

    “1984”, modern distopya türünün öncülerinden biridir. Roman, toplumların totaliter rejimler altında yaşamalarının getirdiği tehlikeleri ve insan özgürlüğüne verilen değerin önemini vurgular. Ayrıca, romanın kavramları ve karakterleri, popüler kültürde ve siyasi tartışmalarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Değerlendirme yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir